Bæredygtige indkøb i det offentlige

Vi har gennem en årrække arbejdet hårdt på at udvikle bæredygtige rengøringsrekvisitter, så vi understøtter din kommunes målsætning om grønnere indkøb

Fokus på miljøet, ressourcespild og langtidsholdbare løsninger er ingen nyhed for os. Det har vi arbejdet med i årevis – længe før at Verdensmålene meldte deres ankomst.

 • Fokus på TCO beregningerne?

  Kvalitet og holdbarhed er en god forretning!

  Vi har TCO beregninger på alle vores produkter, og udarbejder gerne jeres besparelser på at indkøbe kvalitet som holder længere end mange andre af de konkurrerende produkter på markedet.

 • Fokus på sundhed på arbejdspladsen?

  Sygefravær koster milliarder!

  Når I sætter fokus på ergonomien og indkøb af ordentligt materiel, mindsker I mængden af slid- og arbejdsskader. Vi designer alle vores produkter med fokus på en god ergonomi og oplærer jeres folk i korrekt anvendelse.

 • Fokus på bæredygtige indkøbsmål?

  Gode mærkninger – vi er med!

  Vi har gjort det nemt for jer at leve op til grønne indkøbsmål, og har både Svanemærkede og Eco Certificerede produkter,  – og endnu flere er på vej. Alt sammen med lang holdbarhed og produceret med miljøhensyn så vi mindsker ressourcespildet og belaster miljøet mindre.

 • Attraktivt Arbejdsmarked og arbejdsplads?

  Fasthold de gode folk og tiltræk nye

  Vi understøtter jeres arbejde med medarbejderfastholdelse og arbejdsglæde med ordentlig grej. En god arbejdsdag er bare bedre, når ens arbejdsredskaber fungerer optimalt. Kvalitetsgrej mindsker arbejdstiden på opgaven, kræver færre kræfter og gør bedre rent.

TCO

Kvalitet lønner sig i længden

I mange år har indkøb af rengøringsartikler været præget af kortsigtede, billige indkøb uden fokus på holdbarheden eller den “smid-ud-kultur” som de dårligt producerede varer betød. Heldigvis er der overalt i landets kommuner og virksomheder kommet mere og mere fokus på at kigge på holdbarheden.

Holdbarhed er et vigtigt parameter
I Vileda Professional har vi igennem mange år kunnet beregne TCO på alle vores produkter, så det er nemmere for vores kunder at kunne se kvalitet er en rigtig god forretning i længden. Er du ude at afsøge markedet for rengøringsartikler, vil du opdage at holdbarhed har utroligt meget at sige. Et eksempel er gulvmopper, hvor de billigste på markedet måske holder til 10 vaske og til vores, som holder op til 1000 vaske. Dét giver mening, ikke kun i indkøbsøjeblikket, men også i ressourceforbruget.

Det kommer hverken til at koste jer arbejdstid eller flere penge, at tænke grønt sammen med os. For set i det lange løb, er vores produkter billigere end mange andre, ganske enkelt fordi de holder længere.

Sammen gør vi verden mere bæredygtig

Vi har arbejdet med bæredygtighed fra før det blev moderne

Bæredygtighed for vores hovedkoncern Freudenberg, såvel som i Vileda Professional er ikke bare en forbipasserende tendens: Den har altid været forankret i vores værdier og miljøbeskyttelse er nøglen til vores globale strategi.  Vi bruger førende teknologier på denne måde til at reducere CO2-emissioner og hjælpe med at beskytte samfundet og miljøet.

Vi har minimeret vores miljøbelastning
Et produkt kan godt være biologisk nedbrydeligt, men samtidig være en stor miljøsynder, hvad angår produktion og anvendelse. Derfor tilstræber vi os på, at tilbyde produkter, der påvirker miljøet mindst muligt i hele produktets levetid. Alle arbejdsprocesser derfor gennemarbejdede for at tilsikre, at vi har det mindst mulige hånd- og fodaftryk i vores produktion, distribution og genanvendelse.

Råvarer uden farlige stoffer
Vi bestræber os altid på, at anvende de råvarer, der har den mindst mulige miljøbelastning, uden at gå på kompromis med holdbarheden eller resultatet under rengøringen.
For at undgå unødig miljøbelastning, afgiver vores udvalgte råvarer ingen farlige stoffer eller gasser under hverken produktion eller lagring. Samtidig er alle farvekemikalier helt uden tungmetaller og farveafsmitning, så de overholder EU’s direktiver.

Vi er certificerede i miljø, kvalitet og arbejdsmiljø

Hos Vileda Professional arbejder vi konstant på, at øge antallet af Svanemærkede produkter og ISO® certificeringer. Derfor arbejder vi efter en lang række faste standarder som tilsikrer, at vi lever op de højest mulige krav til arbejdsmiljø, kvalitetssikring, miljø og sikkerhed.

Allerede nu, har alle vores europæiske fabrikker miljøcertificeringen ISO® 14001 og kvalitetscertificeringen ISO® 9001. Vores svenske fabrik har dertil SS62 77 50 certificering samt et energistyringssystem, hvilket gjorde at vi i 2018 vandt prisen som årets miljøvirksomhed i den svenske brancheorganisation.

Vores tyske fabrik deltager i Agenda 21, og alle kontorer, som fabrikker, skal dertil overholde arbejdsmiljøkravene i OHSAA 18001 samt Freudenbergskoncernens egne interne sikkerhedssystemer.

Fra genbrugsplast til granulat til nye spande, bokse og rengøringsvogne

Fremtidens arbejdsmarked kræver nye løsninger

Personaleudskiftninger koster dyrt
Rengøringsbranchen har gennem en årrække været præget af store personaleudskiftninger og tilsvarende svære rekrutteringsvilkår pga. arbejdstiderne, lønningerne og det slid som mange af stillingerne kræver. Det er dyrt ikke kun for rengøringsfirmaerne, men også alle kommunerne, som bruger mange penge og timer på at rekruttere, genplacere og oplære nye medarbejdere.

Fastholdelse af medarbejdere
Fastholdelse af medarbejdere, kræver derfor investeringer i godt materiel, så arbejdsskader og slidskader minimeres, og millionudgifterne til vikarbudgetterne holdes nede.

I Vileda Professional er vi på en mission om at omdanne en udsultet rengøringsbranche til det stolte fagerhverv det burde være. Og vi starter med hjælpe alle vores kunder til at træffe solide rengøringsindkøb som kommer hele vejen rundt om: bæredygtighed, holdbarhed, ergonomi og økonomi.

Sundhedsfremmende initiativer for både ansatte og borgere

Work Smarter
Oplæring af medarbejdere i korrekt brug af rengøringsrekvisitter har mange fordele. Først og fremmest vil jeres medarbejdere få en bedre ergonomi og dermed færre slid- og arbejdsskader. Tunge løft og dårlige arbejdsstillinger mindskes, når fyldte vandspande erstattes af bokse med forfugtede klude og mopper og rekvisitterne indstilles korrekt.

Sundere indeklima
Gamle vaner og kendte fejl som fx overdosering af kemi eller overforbrug af vand opdages ofte, og selvom det kan være svært at omstille vanerne, vil medarbejderne opdage at kvaliteten af det rengøringsarbejde de udfører, bliver bedre og indeklimaet løftes i takt med at områderne rengøres bedre. Dette er især tydeligt i skoler og institutioner som ofte kæmper med indeklimaet og kvaliteten af rengøringen på fx fællesarealer, toiletter, omklædningsrum osv.

Grønne løsninger kan dermed sagtens være langt mere omfattende end Svanemærkede klude og mopper, men støtte op om alle jeres andre politiske initiativer såsom forbedring af skolemiljøer, fastholdelse af medarbejdere og ikke mindst trivsel for ansatte og borgere.

Grøn sparring?

Hos os  drejer bæredygtighed sig  om andet end svanemærket, men også om at turde tænke langsigtet og investere i det rigtige – og dermed komme “brug og smid væk”-kulturen til livs. Den bedste nyhed er, at vi rigtig gerne vil hjælpe jer med at komme videre med jeres grønne omstilling. Book os til en grøn snak lige her …

Giv mig et kald!

Kvalitet er en god forretning

Link til seneste artikel – jonas?

Se vores koncernvideo fra Freudenberg omkring vores store miljøarbejde

Se videoen fra Vordingborg Kommune om, hvad tankerne var bag deres beslutning om at hjemtage rengøringen og investere i kvalitet.

Vileda Professional i Danmark

Jonas Petersen

Jonas Petersen

Salgschef

Tlf: +45 7021 0052
Mobil + 45 2046 8242
jonas.petersen@fhp-ww.com

Laurits Skjødt Vinkle

Laurits Skjødt Vinkle

Distrikschef Vest

Tlf: +45 70 21 00 52
Mobil + 45 40 86 50 86
laurits.nielsen@fhp-ww.com

Kennet Askov Jeppesen

Kennet Askov Jeppesen

Distriktschef Øst og Fyn

Tlf: +45 7021 0052
Mobil + 45 2046 8243
kennet.askov@fhp-ww.com

Hurtige genveje

Har du brug for at se alle vores produkter? Kom et smut over på Vileda-Professional.dk og se hele vores sortiment

Få alle nyhederne før dine konkurrenter og kolleger. Kom med over på LinkedIn og følg os i vores miljøarbejde.

Kandusepointen.dk er ejet af Vileda Professional. For yderligere information omkring produkter og services henvises til vores andet website Vileda-Professional.dk. © Copyright Vileda Professional